Begeleiding bij burn-out

De weg naar herstel…. langs onderliggende patronen

=

Je voelt je opgejaagd, prikkelbaar, verdrietig of hebt paniekaanvallen

=

Je kan je slecht concentreren, piekert en twijfelt veel

=

Je bent extreem moe of ervaart lichamelijke klachten als duizeligheid, wazig zien, hartkloppingen, druk op je borst of keel, ontstekingen, spierpijn

=

 Je voelt je leeg, uitgeput, somber

=

Je voelt je zwak en schuldig naar je omgeving. Je herkent jezelf niet meer en weet niet wat je overkomt, zo heb je je nog nooit gevoeld

Herken je hier iets in?
Deze symptomen, en meer, passen allemaal bij een burn-out.

Een burn-out kenmerkt zich vaak door een combinatie van fysieke, mentale, emotionele en spirituele klachten, die meestal al langer aanwezig zijn. Je bent niet zwak of gek, maar je bent overbelast geraakt doordat je (langdurig) niet geluisterd hebt naar de signalen van je lichaam.

Begeleiding met aandacht voor hoofd, hart, lijf en ziel

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.

Oude patronen voldoen niet meer in deze situatie. Duurzaam herstel van een burn-out kost tijd en vraagt om het aankijken en onderzoeken van dieperliggende patronen. Dit is vaak een onbekend en spannend pad, waarop ik graag een stuk met je meeloop en je spiegel, vanuit mijn kennis en persoonlijke ervaring.

Door aandacht te besteden aan zowel hoofd, hart, lijf en ziel kan er wezenlijk iets veranderen. Je leert je lichaam (weer) te gebruiken als kompas en de veiligheid in jezelf te ervaren. Door stevig jouw eigen plek in te nemen, betekenis te kunnen ervaren in dat wat er op je pad is gekomen en weer in contact te staan met jouw ‘vuurtje’ gaat de energie in jou weer stromen. Je voelt meer levenskracht en moeiteloosheid in je leven.

 

 

Wil jij graag persoonlijke begeleiding bij herstel van je burn-out waarbij er aandacht is voor de onderliggende oorzaken?

Fases van herstel

Het begeleidingstraject bestaat uit verschillende fases*:

  • Eerst is het nodig dat je energie bijtankt en het contact met je lichaam weer herstelt. In de eerste fase zullen we daarom veel aandacht besteden aan je gevoel en je lichaamsbewustzijn.
  • Daarna besteden we aandacht aan wat voor jou helpend is en hoe je omgeving (privé en werk) je hierin zou kunnen ondersteunen.
  • Vervolgens gaan we dieper in op hoe het zover heeft kunnen komen, met andere woorden wat voor jou de onderliggende thema’s zijn. Factoren die een belangrijke rol spelen zijn de manier waarop je geleerd hebt om te gaan met verliezen en teleurstellingen in je leven, je rol in je gezin van herkomst en je contact met je roeping of verlangens.

 

In de sessies werk ik met (lichaamsgerichte) oefeningen en systemische werkvormen. Omdat voelen en ervaren zoveel beter werkt dan alleen praten en met je hoofd begrijpen. Alles wat er gevoeld wil worden is welkom.

 

* Ik werk volgens de aanpak ”Van burn-out naar levenszin”, opgezet door Jane Coerts. Ik werk nauw met haar samen en volg supervisie bij haar. Alle grote onderliggende thema’s heb ik zelf doorleefd. Pas toen ik die, tijdens mijn derde periode van burn-out, écht ging aankijken en doorleven landde ik in mijzelf en ging de energie weer stromen. Dat gun ik jou ook, je bent heel welkom.

 

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met me op.

Praktische info

Een traject bestaat uit 8 tot 10 sessies. Een sessie duurt max. 1.5 uur.

Om te onderzoeken of ik iets voor jou kan betekenen hebben we een kort telefonisch kennismakingsgesprek.

Sessies vinden plaats in mijn fijne praktijkruimte in een prachtig oud pand in Utrecht, goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Locatie: Het Hoogeland, Museumlaan 2, Utrecht

 

Testimonials

Wat zeggen zij

“Ik heb duidelijk het gevoel ervaren van naar binnen keren en contact maken met mijzelf. Ik vind de gedachte dat alles wat je nodig hebt om je fijn(er) te voelen (of te herstellen) al in jezelf aanwezig is, heel bemoedigend. Dit uitgangspunt geeft rust en vertrouwen. Inge komt heel natuurlijk, open (zonder oordeel) en authentiek over. Zij straalt veiligheid en rust uit zonder haar energie/sprankeling te verliezen. Dat maakt dat wat ze overbrengt heel toegankelijk en bereikbaar is. Het is fijn om een workshop te volgen zonder het gevoel te krijgen dat je wat je leert pas beheerst als je veel oefent. Bij haar voelde ik juist heel erg de bereikbaarheid en dat was heel fijn.”
– Ingrid –“Ik kwam bij Inge omdat ik me soms erg gejaagd voel. Mijn vraag was hoe ik me meer bewust kan worden van mijn lichaam en hoe ik meer rust kan ervaren. Tijdens de workshops heb ik ervaren wat er met me gebeurt als ik in mijn hoofd zit of als ik juist in contact ben met mijn hele zelf en daardoor in contact met mijn omgeving. Ook heb ik ervaren wat voor effect dat heeft op anderen. Inge voelde heel goed aan wat er bij me speelde en wat er gebeurde en stelde precies de goede vragen. Ik vind het fijn dat ik de oefeningen en de inzichten zelf in het dagelijks leven kan toepassen. Sinds de workshops ben ik me er meer bewust van of ik in contact ben of niet en daardoor voel ik me steviger en rustiger.”
–  Ilse –Neem contact op

Stapje voor stapje steeds dichter naar jezelf, naar rust en ontspanning van waaruit jij je eigen energie en behoeftes weer kan voelen. Dat is landen in jezelf….