Begeleiding bij burn-out

De weg naar herstel…. langs onderliggende patronen

Burn-out coaching
=

Je voelt je opgejaagd, prikkelbaar, verdrietig of hebt paniekaanvallen

=

Je kan je slecht concentreren, piekert en twijfelt veel

=

Je bent extreem moe of ervaart lichamelijke klachten als duizeligheid, wazig zien, hartkloppingen, druk op je borst, ontstekingen, spierpijn

=

 Je voelt je leeg, uitgeput, somber

=

Je voelt je zwak en schuldig naar je omgeving. Je herkent jezelf niet meer en weet niet wat je overkomt, zo heb je je nog nooit gevoeld

Herken je hier iets in?
Deze symptomen, en meer, passen allemaal bij een burn-out.

Een burn-out kenmerkt zich vaak door een combinatie van fysieke, mentale, emotionele en spirituele klachten, die meestal al langer aanwezig zijn. Je bent niet zwak of gek, maar je bent overbelast geraakt doordat je (langdurig) niet geluisterd hebt naar de signalen van je lichaam.

Begeleiding met aandacht voor hoofd, hart, lijf en ziel

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.

Oude patronen voldoen niet meer in deze situatie. Duurzaam herstel van een burn-out kost tijd en vraagt om het aankijken en onderzoeken van dieperliggende patronen. Dit is vaak een onbekend en spannend pad, waarop ik graag een stuk met je meeloop en je spiegel, vanuit mijn kennis en persoonlijke ervaring.

Door aandacht te besteden aan zowel hoofd, hart, lijf als ziel kan er wezenlijk iets veranderen. Je leert:

  • Jouw lichaam (weer) te gebruiken als kompas en veiligheid in jezelf te ervaren
  • Stevig jouw eigen plek in te nemen
  • Betekenis te ervaren in dat wat er op je pad is gekomen
  • Weer in contact te staan met jouw ‘vuurtje’

Hierdoor gaat de energie in jou weer stromen. Je voelt meer levenskracht en moeiteloosheid in je leven.

 

Ben jij toe aan persoonlijke begeleiding bij herstel van jouw burn-out waarbij er aandacht is voor de onderliggende oorzaken?

” Inge is professioneel en meelevend. Je merkt aan haar dat ze het proces erg goed kent, dat geeft vertrouwen. Ze gaat voor duurzaam herstel en niet voor een quick fix. ”
– Elise –

Fases van herstel

Het begeleidingstraject bestaat uit verschillende fases*:

=

Eerst is het nodig dat je energie bijtankt en het contact met je lichaam weer herstelt. In de eerste fase zullen we daarom veel aandacht besteden aan je gevoel en je lichaamsbewustzijn.

=

Daarna besteden we aandacht aan wat voor jou helpend is en hoe je omgeving (privé en werk) je hierin zou kunnen ondersteunen.

=

Vervolgens gaan we dieper in op hoe het zover heeft kunnen komen, met andere woorden wat voor jou de onderliggende thema’s zijn. Factoren die een belangrijke rol spelen zijn de manier waarop je geleerd hebt om te gaan met verliezen en teleurstellingen in je leven, je rol in je gezin van herkomst en je contact met je roeping of verlangens.

In de sessies werk ik met (lichaamsgerichte) oefeningen en systemische werkvormen. Omdat voelen en ervaren zoveel beter werkt dan alleen praten en met je hoofd begrijpen.

 

* Ik werk volgens de aanpak ”Van burn-out naar levenszin”, opgezet door Jane Coerts. Ik werk nauw met haar samen en volg supervisie bij haar. Alle grote onderliggende thema’s heb ik zelf doorleefd. Pas toen ik die, tijdens mijn derde periode van burn-out, écht ging aankijken en doorleven landde ik in mijzelf en ging de energie weer stromen. Dat gun ik jou ook, je bent heel welkom.

 

Wil jij ook blijvend herstellen van jouw burn-out?

Praktische info

  • Om te onderzoeken of ik iets voor jou kan betekenen hebben we een kort telefonisch kennismakingsgesprek.
  • Een traject bestaat uit 8 tot 10 sessies.
  • Een sessie duurt max. 1.5 uur.
  • Sessies vinden plaats in mijn fijne praktijkruimte in een prachtig oud pand in Utrecht, goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.
  • Locatie: Het Hoogeland, Museumlaan 2, Utrecht

 

Ervaringen van anderen

“ Ik heb duidelijk het gevoel ervaren van naar binnen keren en contact maken met mijzelf. Ik vind de gedachte dat alles wat je nodig hebt om je fijn(er) te voelen (of te herstellen) al in jezelf aanwezig is, heel bemoedigend. Dit uitgangspunt geeft rust en vertrouwen. Inge komt heel natuurlijk, open (zonder oordeel) en authentiek over. Zij straalt veiligheid en rust uit. ”
– Ingrid –“ Inge is een hele fijne coach, die je iedereen wenst in een burn-out. Ze is professioneel, meelevend en alles wat je nodig hebt als er zoveel op je afkomt en je geen energie hebt en niet meer weet wat je moet doen. Je merkt aan haar dat ze het proces erg goed kent, dat geeft vertrouwen. Ze gaat voor duurzaam herstel en niet voor een quick fix. ”
– Elise –“ Ik kwam bij Inge omdat ik me soms erg gejaagd voel. Mijn vraag was hoe ik me meer bewust kan worden van mijn lichaam en hoe ik meer rust kan ervaren. Inge voelde heel goed aan wat er bij me speelde en wat er gebeurde en stelde precies de goede vragen. Ik vind het fijn dat ik de oefeningen en de inzichten zelf in het dagelijks leven kan toepassen. Ik ben me er nu meer bewust van of ik in contact ben of niet en daardoor voel ik me steviger en rustiger. “
–  Ilse –Stap voor stap landen in jezelf waardoor jouw energie weer gaat stromen.