Burn-out coach in Utrecht

Voor duurzaam herstel van je burn-out

Ben je op zoek naar een burn-out coach in Utrecht?

Als je een burn out hebt weet je vaak niet wat je overkomt en herken je jezelf niet meer. Juist daarom is het zo behulpzaam om je te laten begeleiden door een ervaren burn-out coach. Herstel van een burn out is een proces dat je zelf moet doormaken, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik begeleid je graag op de weg naar jouw herstel.

Naast coaching op de voor jou specifieke thema’s die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van je burn-out geef ik je ook informatie over burn-out en handvatten om hier mee om te gaan. Dat draagt bij aan een beter begrip over wat je ervaart, bevordert je herstel, en helpt je om er meer in te ontspannen, ondanks de stress die je ervaart.

Stress en burn-out coaching helpt bij:

Als burn-out coach in Utrecht kan ik je helpen als je een of meer van de onderstaande klachten ervaart:

=
Lichamelijke klachten

Je hebt lichamelijke klachten als druk op je borst of keel, duizeligheid, ontstekingen, spierpijn, hartkloppingen

=
Vermoeidheid

Je bent extreem moe en kan weinig of niets doen op een dag

=
Stress / angst

Je voelt je gestresst, prikkelbaar, verdrietig of hebt paniekaanvallen

=
Slecht slapen

Je slaapt slecht, kan je slecht concentreren, piekert en twijfelt veel

=
Somberheid

Je voelt je leeg, uitgeput of somber

Heb jij (mogelijk) een burn-out?

Deze symptomen passen allemaal bij een burn-out. Een burn-out kenmerkt zich door een combinatie van fysieke, mentale, emotionele en spirituele klachten die vaak al langer aanwezig zijn. Je bent langdurig overbelast en je hebt niet of onvoldoende geluisterd naar de signalen die je lichaam je heeft gegeven. Een burn out kan je heel plotseling overvallen, maar achteraf gezien waren de signalen er vaak al heel lang.

Dit levert burn-out coaching op

  • Meer rust in je hoofd en lijf
  • Meer energie
  • Een vrijere versie van jezelf
  • Keuzes maken en datgene gaan doen waar jouw vuurtje van gaat branden

 Als je in een burn-out zit wil je aanvankelijk vaak niets liever dan zo snel mogelijk weer de oude worden. Maar juist die oude patronen blijken nu in de weg te zitten. Daarom gun ik je dat je juist niet de oude wordt, maar een nieuwe, ruimere versie van jezelf. Daar gaan we in het traject samen naar op zoek.

Dit is vaak een onbekend en spannend pad, waarop ik graag een stuk met je meeloop en je spiegel, vanuit mijn kennis en persoonlijke ervaring.

Ben jij toe aan persoonlijke begeleiding bij herstel van jouw burn-out waarbij er aandacht is voor de onderliggende oorzaken?

Wat houdt burn-out coaching in?

Oude patronen voldoen nu niet meer. Duurzaam herstel van een burn-out kost tijd en vraagt om het aankijken en onderzoeken van dieperliggende patronen. Dit proces vraagt tijd, snelle oplossingen hiervoor bestaan niet.

Door aandacht te besteden aan zowel hoofd, hart, lijf en ziel kan er wezenlijk iets veranderen. Je leert je lichaam (weer) te gebruiken als kompas en de veiligheid in jezelf te ervaren. 

Factoren die een belangrijke rol spelen in het ontstaan van een burn-out zijn:

  • de manier waarop je geleerd hebt om te gaan met verliezen en teleurstellingen in je leven
  • je rol in je gezin van herkomst
  • je contact met je verlangens

Hoe kom ik van mijn burn out af?

Doordat je in het traject leert om stevig jouw eigen plek in te nemen, betekenis te kunnen ervaren in dat wat er op je pad is gekomen en weer in contact te staan met jouw ‘vuurtje’ gaat de energie in jou weer stromen. Je voelt meer balans, levenskracht en moeiteloosheid in je leven.

Het begeleidingstraject bestaat uit verschillende fases en is altijd op maat en toegespitst op jouw specifieke thema’s.

 

De kracht van burn-out coaching: landen in jezelf

Mijn naam is Inge. Voordat ik burn-out coach in Utrecht werd leidde ik een heel ander leven waarin mijn hoofd domineerde en ik de signalen van mijn lichaam volledig negeerde. Dat resulteerde in een burn-out, drie keer zelfs. Alle grote onderliggende thema’s ken ik zelf. Pas toen ik die, tijdens mijn derde periode van burn-out, écht ging aankijken en doorleven landde ik weer in mijzelf. Ik ontdekte waar mijn vuurtje van gaat branden: het begeleiden van mensen met een burn-out op de weg naar hun herstel.

 

Burn-out coaching voor medewerkers van je bedrijf in Utrecht

Ben je als werkgever op zoek naar een coach voor deskundige begeleiding van je werknemer met stress of burn-out klachten?

Ik bied:

  • individuele coaching voor medewerkers bij oa. stress-klachten en verstoorde werk/privé balans
  • begeleidingstrajecten voor medewerkers die zijn uitgevallen vanwege burn-out klachten en/of aan het reintegreren zijn na een burn-out.

Als werkgever is het kunnen aanbieden van een coach gespecialeerd in stress en burn-out tegenwoordig geen overbodige luxe. Steeds meer organisaties kampen met een hoog ziekteverzuim vanwege stress en burn-out klachten. Het aantal werknemers met burn-out klachten is in de afgelopen 20 jaar verdubbeld. Momenteel krijgt één op de 6 werknemers te maken met burn-out klachten. De gemiddelde verzuimduur van een burn-out is 8 maanden.

 

Burn-out coach Utrecht

Welke burn-out coach in Utrecht past bij jou?

Er zijn veel verschillende burn-out coaches in Utrecht, met ieder zijn/haar eigen benaderingswijze. Het is vooral belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij de coach en de aanpak.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een holistische aanpak, dat betekent dat we in het traject aandacht besteden aan je lijf, hoofd, hart en ziel. Eigenlijk heel logisch als je je realiseert dat een burn-out zich meestal uit als een combinatie van fysieke, mentale, emotionele en spirituele klachten. Aandacht voor al deze facetten van jou is dus nodig en bevordert duurzaam herstel van je burn-out.

 

Ik heb het proces van herstel uit burn-out zelf doorleefd. Van mijn cliënten krijg ik steeds weer terug hoe dat voor hen een belangrijke meerwaarde gaf tijdens de coaching: ze voelen zich begrepen en gezien. Mijn persoonlijke verhaal (dat ik deel wanneer dat passend en behulpzaam is in het proces) geeft hen steun en perspectief voor de toekomst.

 

Ervaringen van cliënten

“De coach sessies bij Inge hebben mij geholpen om gevoelens te ervaren in plaats van te beoordelen. Zo kon ik ondervinden dat alles wat ik voel betekenisvol is en niet alleen aandacht verdient, maar dat het voelen hiervan ook nodig is om mijn energie te kunnen waarborgen. Wat ik zo fijn vond is dat we door een combinatie van praten en ervaren focusten op zowel onderliggende oorzaken als handvaten die ik dagelijks kan gebruiken. Inge haar eigen reflecties en observaties zorgden voor verbinding en een vertrouwelijke omgeving.”
– Femke –” De manier waarop Inge mij begeleidde vond ik heel fijn. Ze heeft mij weer geleerd hoe ik kan voelen wat mijn lichaam mij wil vertellen. Ik heb ook geleerd dat niet alles mijn verantwoordelijkheid is, en dat ik die vaker bij een ander kan laten. Ik weet nu dat ik ook genoeg ben zonder te moeten presteren voor mezelf en anderen.”

– Christa –Burn-out coach omgeving Utrecht

Zoek je een burn-out coach en woon je in de Bilt, Bilthoven, Bunnik, Odijk, Zeist, Maarssen, Groenekan, Driebergen, Houten, Nieuwegein of Vianen?

Mijn praktijk ligt vlakbij uitvalswegen en is binnen 15-30 min goed bereikbaar met de auto. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Vanaf Utrecht CS is er ook een goede en snelle busverbinding.