Voor werkgevers en professionals

Duurzaam inzetbare medewerkers
met meer vitaliteit

=

Kampt jouw organisatie met een hoog ziekteverzuim als gevolg van stress- en burn-out klachten?

=

Zie je de meerwaarde van burn-out preventie en wil je inzetten op duurzame inzetbaarheid van je medewerkers?

=

Vraag je je af hoe je signalen van burn-out bij je medewerkers eerder zou kunnen herkennen en hoe je hiermee om kan gaan? 

=

Loop je in de begeleiding van werknemers die reintegreren na burn-out tegen zaken aan?

Ik bied individuele coaching voor werknemers met stress- en burn-out klachten en geef trainingen over herstel van burn-out.

Coaching

Individuele coaching voor medewerkers met stress-klachten, een verstoorde werk/privé balans of verlies ervaring.

Door (weer) contact te maken met hun lichaam ervaren mensen hoe ze echt kunnen ontspannen, en krijgen inzicht in belemmerende patronen die dit nog verhinderen. Ze leren weer vertrouwen op hun gevoel en omgaan met eventuele lastige gevoelens. Ze gaan hun eigen energie en behoeftes weer voelen waardoor ze beter in staat zijn keuzes te maken die voor hen dienend zijn.

In coach sessies maak ik gebruik van oefeningen waarin voelen centraal staat. Omdat voelen en ervaren zoveel beter werkt dan met het hoofd begrijpen.

Bij de start van een traject vind er afstemming plaats met coachee en leidinggevende. Doorgaans maakt een evaluerend driegesprek onderdeel uit van een coachtraject.

Begeleiding bij burn-out

Individuele begeleidingstrajecten voor medewerkers die:
– geheel of gedeeltelijk zijn uitgevallen vanwege burn-out
– reintegreren in het werk na een burn-out.

Het aantal werknemers met burn-out klachten is in de afgelopen 20 jaar verdubbeld. Momenteel krijgt één op de 6 werknemers te maken met burn-out klachten. De gemiddelde verzuimduur van een burn-out is 8 maanden.

Duurzaam herstel van burn-out vraagt om deskundige begeleiding afgestemd op de individuele medewerker. In mijn begeleiding besteed ik naast aandacht aan energie bijtanken en draagkracht voeden altijd aandacht aan de onderliggende oorzaken van de burn-out. Dit is essentieel voor een blijvend herstel.

Bij de start van een traject vind er afstemming plaats met coachee en leidinggevende. Doorgaans maakt een evaluerend driegesprek onderdeel uit van een coachtraject.

Training voor leidinggevenden

Omgaan met stress- en burn-out klachten bij medewerkers

Na het volgen van deze training kunnen / weten deelnemers:

 • symptomen van een naderende burn-out bij hun medewerkers herkennen
 • welk type werknemer het meest gevoelig is voor stress/ burn-out
 • hoe als leidinggevende het gesprek aan te gaan met een medewerker over stress / burn-out klachten
 • tips voor het begeleiden van een medewerker met burn-out in de fase van herstel en re-integratie

 

Praktische info

 • Individuele coach sessies en trainingen vinden plaats in mijn praktijk / trainingslocatie in Utrecht. Goed bereikbaar per auto en met openbaar vervoer.
 • Locatie: Het Hoogeland, Museumlaan 2, Utrecht.
 • Op verzoek kunnen driegesprekken en trainingen ook op locatie plaatsvinden.
 • Offerte op aanvraag.

Waarom werken met mij?

  =

  Ik ben breed geschoold in diverse coaching methoden, oa. systemisch coachen, lichaamsgerichte coaching, zijnsoriëntatie en familieopstellingen.

  =

  Ik heb 20 jaar ervaring als coachend leidinggevende in het bedrijfsleven en de zorg en kan goed aansluiten op de uitdagingen van je medewerkers.

  =

  Ik combineer mijn zakelijke ervaring met mijn intuïtieve voelende kant.

  =

  Mijn aanpak is doorleefd en betrokken door mijn persoonlijk ervaring op het gebied van stress/burn-out en persoonlijke ontwikkeling. 

  =

  Ik bied een afgestemd aanbod dat aansluit bij jouw organisatie en de behoefte van jouw medewerker: mensgericht, ondersteunend, doortastend en met oog voor resultaat.

  Ervaringen van anderen

  “De begeleiding van Inge is professioneel, rustig, ontspannen, doorleefd en warm.”
  – Lyan van der Meulen –  “Bijzonder aan Inge vind ik haar voelend vermogen. Ze is op een diepe laag in staat thema’s op gevoelsniveau aan te kijken en dat bewonder ik. Ze kijkt eerlijk, neemt de tijd om te vertragen en écht te onderzoeken wat haar gevoel haar wil vertellen. Omdat Inge dit voor zichzelf heeft doorleefd en daarmee belichaamd, is ze in staat dit aan andere mensen door te geven. Met een open blik, zachte stem en vanuit liefdevolle verbinding creëert ze een ruimte waarin de ander op zoek mag gaan naar dat wat gezien wil worden en aandacht wil hebben.”
  – Saskia de Boer –  contact

  Geïnteresseerd in mijn aanbod voor jouw organisatie? Wil je graag meer informatie of sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact op, ik denk graag mee!